fbpx

У Калуші категорично заборонено купатися в усіх міських водоймах

Суспільство 17:39, 03.07, 2016

У Калуші немає жодного облаштованого місяця для купання. Усі водойми у межах міста є технічними. Купатися у них категорично заборонено.

Про це “Вікнам” повідомив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Ігор Головатчук.

За його словами, калушани, попри заборону, відпочивають і купаються у стихійних місцях. Тому варто пам’ятати бодай елементарні правила безпеки.

“Не стрибайте у воду зі споруд непристосованих для цього, і в місцях, де невідомі глибина та стан дна, не організовуйте у воді ігри, пов’язані з пірнанням та захопленням тих, хто купається, — каже Ігор Головатчук. — Не подавайте обманні сигнали тривоги заради жарту та не залишайте дітей без нагляду”.

Окрім цього, варто пам’ятати, що до водойми краще йти без тварин, а для плавання не надто безпечно використовувати надувні матраси, автомобільні камери, дошки тощо.

Рятувальники категорично забороняють купатится у нетверезому стані та закликають не розпивати спиртне біля водойм і не забруднювати береги.

“У спекотну погоду не перебувайте довго на сонці, а голову прикривайте, щоб не отримати тепловий удар”, — акцентує начальник управління.

Загалом з початку року на Прикарпатті у водоймах загило вже 13 людей, у тому числі — двоє дітей. Лише у червні на водних об’єктах загинуло шестеро прикарпатців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: