fbpx

У Калуші люди нарікають на неякісні перевезення

Суспільство 12:37, 16.06, 2017

Все почалося у січні цього року, коли у Калуші вирішили підняти тариф на перевезення у громадському транспорті із 3 до 4 гривень.

Про це розповідає депутат Калуської міської ради від "Всеукраїнського об’єднання патріотів – "УКРОП" Ольга Єланіна, повідомляє прес-служба партії.

"Я як депутат порахувала: така ціна – необґрунтована. Та дослідити щось конкретніше мені не вдалося. Виявилося, що у Калуші із перевезеннями все дуже погано. На рейсах – зовсім інші автобуси, квитків немає, і тому нереально порахувати, скільки маршрутки заробляють. Я хотіла знайти пояснення у міській раді. Але там нуль реакції".

Минуло кілька місяців. Переписки із міською радою не приносили ніякого результату. Тож Ольга Єланіна звернулась в Державну службу України з безпеки на транспорті.

"Розумієте, вже до того дійшло, що несправна маршрутка загорілась. А у міському управлінні транспорту – ніякої реакції. На щастя, приїхали інспектори із Укртрансбезпеки. Уявіть: тільки за перший день роботи ми зафіксували 10 автобусів, які навіть на конкурс не подавались. Вони взагалі не мали би бути на лінії. Маршрутки їздять не за графіками. Квитків не видають взагалі. Я вважаю, що це свавілля. Це є безвідповідальність, безконтрольність", – наголосила Ольга Єланіна.

З нею погоджуються і пересічні калушани.

"Автобуси старі, поламані. Трохи поїде – і вже ламається. А набирає купу людей. Дуже страшно", – бідкається пані Марія.

"Водії погано ставляться до людей, хамлять. Технічний стан – жахливий. Деякі автобуси давно пора здати на металобрухт. 4 гривні – це задорого для таких поїздок. Бо якість перевезення – нульова", – каже калушанин Микола Троць.

З такими ж скаргами на перевізників калушани звернулись до громадської приймальні депутата Верховної Ради Віктора Шевченка.

"Міська рада нам надала 900 аркушів відписок. Ми їх аналізуємо. А паралельно працює Укртрансбезпека. Ми підозрюємо, що з перевезень не сплачуються жодні податки. Подивіться на цей квиток – жодної інформації. А натомість із бюджету, навпаки, відшкодовують перевізникам гроші за пільгові рейси. Калуська міська рада завжди бідкається, що бракує коштів. А їх є де брати. Та скоріше за все є зацікавлені особи, які "кришують" цю сферу. Та ми це так не залишимо. Звертатимемось у правоохоронні органи та Генрокуратуру", – розповів помічник депутата Верховної Ради Віктора Шевченка Сергій Гаєвський.

На правах реклами 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: