fbpx

У Калуші мати 39 років не випускала хворого сина з квартири

Суспільство 19:53, 05.04, 2018

У Калуші 39-річний чоловік майже усе життя просидів в замкненій квартирі: його не випускала мати.

Хворий має розлади психіки, глухонімий. Зараз чоловіка забрали в інтернат. Вперше за все життя він отримає професійний медичний догляд, пише KalushNews.City. Журналістам цю історію розповіли парафіяни церкви Милосердя Божого та працівники Калуського міського центру соціальних служб. 

В родині було двоє дітей – хлопчики. Одного сина родичі матері у чотири роки забрала в Росію. У Калуші залишилася друга дитина  глухонімий хлопчик з психічними вадами.

Він так і прожив замкненим в квартирі майже 40 років. Дорослий чоловік боїться світла, кричить. Сусіди кажуть, що у квартирі завжди були завішані штори. Чоловік не вміє їсти ложкою чи виделкою, обслуговувати себе.

Обоє батьків випивали. Про те, що відбувається всередині у квартирі, ніхто не знав. До себе чоловік та жінка нікого не пускали. Двері не відчиняли. З людьми не спілкувались.

Чоловік помер і два дні пролежав у ліжку, накритий ковдрою. Його знайшли працівники служби "101" і ЖЕКу, які прихали на виклик сусідки знизу. Її затопило. Дружина казала, що чоловік холодний, бо замерз.

Днями у власниці квартири стався інсульт. Так до помешкання потрапили представники соціальних служб. Там був повний безлад та антисанітарні умови. 

Жінку відвезли у лікарню. Її сина забрали у  психоневрологічний інтернат.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: