fbpx

У Калуші на місці стоянки на площі Героїв планують збудувати п'ятиповерхівку

Суспільство 19:12, 23.06, 2018

Вчора, 22 червня, у приміщенні міського відділу архітектури відбулося громадське обговорення проекту детального планування території земельної ділянки на площі Героїв.

Йдеться про стоянку автомобілів, власник земельної ділянки – Ірина Руско – має намір збудувати на цьому місці будинок житлово-комерційного призначення. На першому поверсі будуть комерційні приміщення, ще чотири поверхи – житлові.

Громадські слухання відбулися фактично без участі громади. Окрім головного архітектора міста Романа Кузика, прийшов депутат Калуської міської ради Олег Руско, земельна ділянка належить його дружині. Тож дискусії з приводу запропонованого проекту не було, інформують "Вікна"

Земельна ділянка була приватизована у 1999 році. Її площа становить 12 сотих, забудова планується на площі 5,5 сотих. За словами Олега Руска, будинок будуть проектувати так, щоб він вписався в архітектурний ансамбль, а за висотою він буде приблизно таким, як "Галичанка" навпроти. Крім того, планування більшої поверховості пов’язане з необхідністю збільшувати прибудинкову територію, адже тут має бути відповідний благоустрій, автостоянка для мешканців тощо, а територія є обмеженою. Будувати, зазначив Олег Руско, будуть з сучасних матеріалів, а саме будівництво триватиме два-три роки. 

Цільове призначення земельної ділянки для зведення будинку змінювати не потрібно. Як повідомив Роман Кузик, це ділянка громадської забудови, за старим Генпланом тут мала бути розташована хімчистка самообслуговування. За словами Романа Кузика, про намір збудувати на місці автостоянки будинок було оголошено і мешканці міста до 21 червня мали можливість подавати свої зауваження чи заперечення. Однак до міської влади ніхто з калушан з цього приводу не звертався. Тож підсумок громадського обговорення проекту детального планування території на площі Героїв зводить до того, що громада не має заперечень щодо будівництва. Далі проект детального планування території винесуть на затвердження Калуської міської ради. У разі позитивного рішення, зазначив головний архітектор міста, власник землі зможе звертатися за отриманням містобудівних умов і обмежень і приступати до виготовлення проекту.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: