fbpx

У Калуші оголосять конкурс на сім пакетів автобусних маршрутів. ВІДЕО

Суспільство 15:23, 28.03, 2019

Цього тижня виконавчий комітет Калуської міської ради затвердив умови конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

Чинні договори з перевізниками завершуються 30 червня, інформують "Вікна".

Умови нового конкурсу, який має відбутися до цієї дати, за словами начальника управління економічного розвитку міста Юрія Соколовського, повністю відповідають чинній законодавчій базі. Зокрема, обов’язковими умовами для участі у конкурсі є наявність у перевізника транспортних засобів  автобусів місткістю понад 22 пасажири, призначених для перевезення сидячих і стоячих пасажирів, конструкція яких дає змогу пасажирам безперешкодно переміщуватись по салону, кількість дверей для входу-виходу не менше двох і обладнані пристроями для їх автоматичного відкриття. Автобуси мають перебувати в належному санітарному і технічному стані.

До кінця цього року перевізники мають забезпечити на своїх маршрутах до 35% автобусів, які пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю, з початку наступного року таких автобусів має бути до 50%.

Конкурсний комітет з визначення перевізників на міський автобусних маршрутах очолив міський голова Ігор Матвійчук. До складу комітету увійшли 14 осіб.

Затверджений і кошторис витрат на проведення конкурсу. Загалом вони становлять 11 704 гривні. Найбільша стаття видатків – 8000 гривень – на розміщення інформації про об’єкти і умови конкурсу в ЗМІ. Витрати з технічного забезпечення конкурсу, зокрема, аудіозапису, становлять 1000 гривень. Решту – видатки на картридж і його заправку, канцелярські товари: папір, блокноти, ручки, конверти і марки тощо.

Кількість об’єктів конкурсу  сім пакетів маршрутів. Витрати для проведення конкурсу компенсують перевізники, адже оплата за участь у конкурсі становить 1683 гривні.

Востаннє конкурс на перевезення в Калуші відбувся влітку 2014 року. Тоді розмір оплати за участь у конкурсі склав 1292 грн.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: