fbpx

У Калуші пенсіонерка судиться з міською радою за безкоштовний проїзд у маршрутках

Суспільство 16:55, 20.01, 2018

17 січня у Калуському міськрайонному суді відбулося друге засідання в адміністративній справі за позовом калушанки, викладача Калуського політехнічного коледжу Валентини Сороки до виконавчого комітету Калуської міської ради. Підтримати жінку прийшло близько сотні пенсіонерів.

Валентина Сорока, заручившись підтримкою однодумців, вимагає скасувати рішення виконавчого комітету міськради, яким було запроваджено "пільгові" рейси на автобусних маршрутах загального користування. Жінка переконана, що згідно з чинним законодавством пільгові категорії громадян мають право їздити в міських та приміських автобусах загального користування без обмежень, пише Нафтохімік-Калуш.

Проте засідання завершилося фактично і не розпочавшись. Суддя Олександра Кардаш оголосила клопотання виконавчого комітету про перенесення розгляду справи і задовольнила його. Розгляд справи перенесли на 6 лютого.

Присутні своєю чергою домовилися прийти на сесію Калуської міської ради, яка відбудеться 25 січня, і вимагати включення до порядку денного питання про скасування "пільгових" рейсів, які обмежують права людей. Крім того, активісти провели збори територіальної громади і затвердили протокол, в якому винесли громадську догану голові суду через відмову слухати справу та неповагу до позивача і свідків.

Нагадаємо, у Франківську приватні перевізники готують дводенний страйк: вимагають підвищити тариф до 5 гривень. Однак міський голова Руслан Марцінків заявив, що якщо перевізники почнуть страйкувати, то міськрада розірве з ними договори: “Я звик домовлятися, але ніколи не прийму мову ультиматумів”. Водночас Олег Ганчак повідомив у мережі, що під час страйку підвозити пасажирів по місту будуть приміські автобуси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: