fbpx

У Калуші поліцейські провели виховні бесіди з пішоходами, які переходять дорогу у недозволених місцях

Суспільство 09:22, 16.02, 2017

Рейдова група обрала для відпрацювання ті вулиці, на яких пішоходи найчастіше "грішать" порушенням правил дорожнього руху, про що свідчить й аварійна статистика.

Практично всі порушники, зупинені поліцейськими після переходу проїзної частини вулиці у недозволенному місці, зізнавалися, що не задумувалися про ймовірні негативні наслідки такої поведінки. Здебільшого пояснювали, що переходили вулицю поза пішохідним переходом, щоб зекономити хвилину-другу на своєму шляху. Для окремих взагалі новиною виявилося те, що за порушення правил дорожнього руху пішоходами передбачена адміністративна відповідальність, пише КУРС з посиланням на відділ управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 1 ст. 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху тягнуть за собою попередження або накладення штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Під час рейду поліцейські, зрозуміло, не оминули увагою й водіїв, перевіривши їх знання правил проїзду пішохідних переходів і зупинок транспортних засобів.

Як зазначив інспектор Калуського відділу поліції Вадим Ялоза, такі заходи превентивного характеру, особливо із залученням працівників засобів масової інформації, мають на меті популяризацію підвищення культури поведінки громадян на дорогах та вулицях, попередження дорожньо-транспортного травматизму, зокрема серед пішоходів. Працівник поліції, коментуючи проведення рейду, також наголосив, що  дорослі учасники дорожнього руху повинні усвідомлювати свою відповідальність й за формування законослухняності та безпеку юних пішоходів, яким, на жаль, не завжди подають належний приклад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: