fbpx

У Калуші поліція знайшла в перехожого наркотики та спіймала чоловіка, який крав алкоголь з магазину

Суспільство 20:19, 04.01, 2018

Вчора калуські правоохоронці затримали двох осіб: одного – за крадіжку з магазину, другого – за наркотики.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в області.

Вчора працівники охорони затримали чоловіка, який скоїв крадіжку спиртного напитку. Прибувши на місце події, правоохоронці з’ясували, що магазинним крадієм виявився 22-річний коломиянин, котрий, зайшовши до приміщення супермаркету, скористався тим, що продавець зайнятий іншими покупцями, непомітно поцупив з полиці вибраний алкогольний напій вартістю близько 400 гривень та намагався покинути місце злочину, але вчасно був затриманий охороною.

За цим фактом слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За вчинення кримінального правопорушення передбачено покарання від мінімального – у вигляді штрафу до максимального – позбавлення волі на строк до трьох років.

Також калуські правоохоронці викрили підозрілого чоловіка, який зберігав при собі наркотичний засіб.

Поліцейські встановили особу підозрілого. Ним виявився 36-річний місцевий мешканець, в якого при поверхневому огляді було виявлено та вилучено 1 таблетку з надписом "Subutex", яку, як пояснив, зберігав без мети збуту та добровільно видав правоохоронцям.

Відомості за цим фактом внесено до ЄРДР за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 (незаконне зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних чи психотропних речовин без мети збуту) Кримінального кодексу України. Такі дії, згідно із санкцією статті, караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: