fbpx

У Калуші пошкоджено білборди із політичною рекламою потенційних кандидатів на посаду Президента

Політика 17:34, 10.01, 2019

8 січня 2019 року у Калуші (ТВО №85) спостерігачі ОПОРИ виявили пошкоджені білборди із політичною рекламою одразу трьох потенційних кандидатів у Президенти України.

Ймовірно, зеленкою та яйцями закидали білборди політиків Юлії Тимошенко, Олега Ляшка та політичної партії "Опозиційна платформа "За життя".

Як повідомили ОПОРІ в обласній організації політичної партії ВО "Батьківщина" на Івано-Франківщині, звернення до поліції з цього приводу партійці подавати не будуть. Натомість представники обласної організації "Радикальної партії Олега Ляшка", зі слів заступниці її голови Тетяни Кривченко, за цим фактом планують подавати заяву в поліцію.

Зв’язатися із місцевими представниками "Опозиційної платформи "За життя" для отримання коментаря ОПОРІ наразі не вдалося.

"Ми відстежуємо усі випадки перешкоджання політичній діяльності потенційних кандидатів та вже зареєстрованих кандидатів на посаду Президента, адже вільна, безперешкодна політична чи агітаційна діяльність будь-кого з політиків є необхідною складовою вільних та конкурентних виборів", – коментує Богдан Морикіт, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Івано-Франківській області.

Якщо політики, реклама яких пошкоджена, були б зареєстровані ЦВК як кандидати на посаду Президента, пошкодження їх політичної реклами чи агітації можна було б розцінити як дії, що мають ознаки перешкоджання діяльності кандидата відповідно до статті 157 Кримінального кодексу України, зауважує Богдан Морикіт.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: