fbpx

У Калуші суд узяв під варту стрільця, який на вулиці поранив чоловіка

Суспільство 16:09, 16.07, 2018

Калуський міський суд обрав стрільцю, який 13 липня вчинив стрілянину в цнтрі міста і травмував чоловіка, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Застави той не вніс.

Причетного до хуліганського вчинку 31-річного жителя Калущини поліція розшукала та затримала наступного дня після вчинення злочину. Мотив злочину той пояснив давніми неприязними стосунками з потерпілим – а це був знайомий його сестри. 

Стрілянина сталася надвечір 13 липня у місті Калуш біля ринкової площі. В поліцію повідомили перехожі – вказали, що внаслідок стрілянини є потерпілий, якому потрібна медична допомога.

На виклик виїхала слідчо-оперативна група, яка з’ясувала обставини події. Виявилося, що мешканець Калуського району побачив чоловіка, який викладає тротуарну плитку, та упізнав у ньому колишнього знайомого, з яким мав неприязні стосунки. Він вийняв пістолет травматичної дії та вистрілив з нього двічі, травмувавши ровесника в груди та в поперек. Після цього стілець втік з місця злочину, а пістолет викинув на одній із вулиць райцентру.

На місці події правоохоронці виявили та вилучили дві гільзи, а на одній із вулиць райцентру знайшли пістолет.

КУРС писав, що пістолет – незареєстрований і перероблений, його передали на експертизу. 

Наступного дня поліцейські розшукали втікача. На підставі обґрунтованих доказів причетності до вказаного злочину слідчі затримали його у порядку ст. 208 КПК України. Йому оголошено підозру у вчиненому злочині та обрано судом міру запобіжного заходу – тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Вилучені зброю та кулі направлено на проведення експертизи.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. За такі дії зловмисникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років, інформує сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: