fbpx

У Калуші від грипу померла жінка. Ще четверо калушан – у важкому стані у реанімації

Здоров'я 15:22, 03.02, 2016

У суботу, 30 січня, у реанімаційному відділенні Калуської ЦРЛ від важкої форми пневмонії померла 54-річна калушанка. А впродовж 1-2 лютого до реанімації поступили четверо важкохворих калушан: троє жінок і один чоловік.

Двоє з них на сьогодні перебувають на штучній вентиляції легень. Усі хворі – віком від 44-х до 52-х років. За медичною допомогою звернулися вчасно, проте захворювання має важкий перебіг.

У кожному випадку важка форма пневмонії є ускладненням від грипу. Про це повідомила "Вікнам" заступник головного лікаря Калуської ЦРЛ Наталія Кінаш.

Щоправда, різновид грипу на сьогодні не ідентифікований, оскільки ще немає результатів досліджень.

26 та 27 січня до реанімаційного відділення Калуської ЦРЛ потрапили двоє жінок 1962 та 1963 років народження. 53-річна жінка нині уже переведена з реанімаційного до лікувального відділення Калуської ЦРЛ, а 54-річна, на жаль, померла.

Загалом ситуація у місті – складна. За останню добу кількість звернень за медичною допомогою через грип та ГРВІ зросла на 285%. А до Калуської ЦРЛ через ускладнені пневмонії поступило 12 осіб.

Ні дітей, ні вагітних жінок серед пацієнтів із важкими формами пневмонії немає. Усі, хто поступив до стаціонару на лікування,  мешканці міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчора на Франківщині зареєстрували більше двох тисяч випадків грипу та ГРВІ

Станом на сьогодні у Калуській ЦРЛ додатково розгорнули 30 пульмонологічних ліжок. У лікарні відбулося засідання оперативного штабу, у якому взяли участь міський голова Ігор Матвійчук та в. о. заступника міського голови Наталя Табачук. На засіданні, зокрема, обговорили додаткову потребу стаціонару у медикаментах.

Насамперед потрібно закупити брендові препарати та дорогі антибіотики: вартість одного флакону антибіотику  800 гривень. За словами Наталії Кінаш, для лікування одного пацієнта із важкою формою пневмонії потрібні медикаменти на суму близько двох тисяч гривень на день. Це  не враховуючи виробів медичного призначення.

Також у Калуській ЦРЛ нагадують, що у зв’язку із важкою ситуацією, яка склалася із захворюваннями на грип та ГРВІ, у лікарні скасували планові операції та госпіталізації. А стаціонарні відділення, пологовий будинок та дитяча лікарня (вул. Медична, 6) зачинені для відвідування пацієнтів родичами та знайомими на період загострення епідеміологічної ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: