fbpx

У Калуші власники собак просять владу облаштувати майданчики для вигулу тварин

Суспільство 18:09, 25.02, 2018

Леся Бобяк, власниця сибірського хаскі Рея, прийшла 18 лютого до "Мінералу" на зустріч собаківників. Вони хочуть добитися від влади встановлення майданчиків для вигулу тварин: трьох-чотирьох, невеликих, 20 на 20 метрів.

"У нашому місті величезна кількість собачників. І кожен з нас має проблему, де гуляти зі своїм песиком, – каже Леся.   Хочеться, щоб в місті були обгороджені манежі для вигулу та дресирування. Власники тварин приходили б поспілкуватися, набратись досвіду. Собакам би також було цікаво гратись і знайомитись одна з одною".

На зустріч прийшли два десятки людей, серед них двоє депутатів міськради. Серед тих, хто прийшов з домашнім улюбленцем, була Ірина Красуцька. Вона має сибірську хаскі Тіну, пише Kalushnews.City

1

"У Калуші немає жодного спеціального місця для вигулу і дресирування собак,  каже Ірина Красуцька.  Знаю, що неодноразово люди звертались у міську раду, щоб виділили місця для вигулу і дресирування. На жаль, ігнор повний".

Леся Бобяк гуляє зі своїм Реєм переважно в безлюдних місцях. Найулюбленіша територія  кар’єр. А ось Ірина частіше вигулює Тіну на "Солянці". Правда, зараз там мокро, тому доводиться ходити десь більш людними околицями.

Активістка Вікторія Ковальчук минулого року подавала на конкурс Бюджету участі проект на цю тему, але він не пройшов відбір. Майданчик калушанка пропонувала створити між річкою Сівка і дорогою від проспекту Лесі Українки до управління Пенсійного фонду.

Іншу схожу петицію написав калушанин Іваничук Іван Іванович у червні 2017 року. Він писав: "Нормально спустити пса із повідка і позайматись із твариною просто ніде". Петиція також не набрала необхідної кількості голосів.

20 лютого ініціативна група зустрілася з першим заступником міського голови Галиною Романко. Обговорювали проблеми власників собак. Головною з яких активісти назвали відсутність обгороджених територій для вигулу собак. Заступниця міського голови сказала, що зараз сприятливий час для вирішення цього питання. Земля є, і можна знайти в місті кілька ділянок.

Наступними кроками буде написання прохання про виділеня земельних ділянок на ім’я мера міста, а також активним калушанам необхідно добиватися надання хоча б невеликих бюджетних коштів.

Вони планують вибрати кілька найкращих місць і подати проект на конкурс громадських проектів у Калуші в 2018 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: