fbpx

У Калуші водили гаївки. ФОТО

Стиль життя 09:57, 18.04, 2017

Традиція возвеличення Воскреслого Христа – це гаївки. У понеділок, 17 квітня, у Калуші біля головних храмів міста водили гаївки.

Зокрема, гаївки водили біля собору Святих Землі Української та церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що належать до УПЦ Київського патріархату, інформують Вікна.

Священик о. Микола Мороз зазначає:

"Особлива подяка всім, хто долучився до цієї події. Бережімо наші традиції, вони формують наш нарід, це прояв нашої автентичності".

На ігровому майданчику в дворі будинків на вулиці Богдана Хмельницького парафіяни церкви Різдва Пресвятої Богородиці організували гаївки з дитячими забавами, майстер-класами, танцями, змаганнями у форматі родинного свята. В дійстві взяли участь маленькі діти, старші і навіть їхні батьки, дідусі та бабусі. З благословення о. Федора Мороза ініціювали це дійство учні та вчителі недільної школи, а підтримали його мешканці навколишніх будинків.

Духовну підтримку надав отець Сава, який виступив з повчальним словом перед громадою. Свято пройшло в атмосфері християнської любові, родинного тепла, хорошого настрою. Великоднє радісне вітання "Христос Воскрес" проявилося через емоції, дію, передалося від серця до серця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: