fbpx

У Калуші вшанували слабку половину – чемпіонок Європи та призерок чемпіонатів світу з вільної боротьби

Суспільство 18:16, 03.11, 2017

У Калуші відбувся перший Всеукраїнський турнір з вільної боротьби, присвячений найкращим борчиням Прикарпаття. Калуш був одним із перших міст України, де почала культивуватися жіноча вільна боротьба, а тому проводився турнір саме тут.

Заслужені тренери України Ігор Барна, Юрій Кірілов та Микола Пукіш виховали справжню плеяду борчинь, які відстоюють честь держави на міжнародних змаганнях, інформують Вікна.

На урочистому відкритті турніру вшанували винуватців цього спортивного свята квітами та грошовими преміями. У двадцятці найкращих борчинь Прикарпаття – дванадцятеро калушанок. Самі ж дівчата були приємно вражені ідеєю присвяти турніру їхнім здобуткам.

Упродовж двох днів на калуському килимі боролися за медалі 55 юних борчинь з Києва, Одеси, Вінниці, Львова, Долини, Калуша, Коломиї, Тлумача та Болехова. Усі вони хотіли бути найкращими, щоб у майбутньому їхнім здобуткам був присвячений турнір, який має стати традиційним. А тріумфаторки заходу мали змогу долучитися до суддівства і згадати, як уперше ступили на килим.

До речі, Тетяна Кіт, Оксана Лівач, Ірина Харів-Цихрадзе та Христина Береза нещодавно взяли участь у фотосесії для календаря "Королева спорту".

Цей турнір був невеличким перепочинком у напруженому графіку тренувань, адже уже через 12 днів борчині візьмуть участь у чемпіонаті світу серед учасників до 23 років, який пройде у Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: