fbpx

У Калуші встановили два молокомати, вартість кожного з яких майже 6000 євро. ФОТО

Суспільство 11:45, 21.10, 2018

Калуш став другим містом в області, де встановили молокомати.

Мешканці багатьох міст Євросоюзу можуть збагатити свій щоденний раціон свіжим непастеризованим молоком без консервантів і барвників – просто від корови. Тепер така парне молоко доступне і калушанам.

Завдяки молокомату фермер може безпосередньо і напряму продавати натуральне молоко кінцевому споживачеві. А споживач отримує молоко гарантованої якості. Найголовніше, що молоко зберігає усі природні властивості і є досконалим джерелом вторинного імунітету.

Калуш став другим місто в області після Коломиї, де встановлені молокомати, інформують "Вікна".

Молокомати підтримують температуру продукції на рівні +3 градусів, перемішують молоко для однорідного розподілу вершків у всій масі молока, а не тільки зверху. Крім того, молокомат гарантує безконтактне наливання молока.

Внутрішня система молокомата промивається спеціальним розчином харчової кислоти або лугу.

У молокомати заливають молоко вищого гатунку від здорових доглянутих корів фермерського господарства "Рідна земля", що гарантує чистоту молока. Для дітей до шести років молоко варто кип'ятити.

Молокомати успішно працюють в Європі і Америці. Також набирають популярності на Близькому Сході, зокрема, в Ізраїлі та Ірані.

У Калуші молокомати встановлені за адресами: вул. Б. Хмельницького, 50В та на вул. Євшана – в маркеті "1000", так званій "тисячці".

Теоретично молоко має бути спожите за 48 годин, однак знавці запевняють, що і пізніше його можна пити, однак вже як пряжене, попередньо прокип’ятивши.

Експансії молокоматів в Україні сприяють не лише їхні безпосередні переваги, але й мода на здоровий спосіб життя та здорове харчування.

Свіже молоко з молокоматів – дешевше "магазинного", але дорожче "базарного". Проте безконтактне молоко – гарантія якості та чистоти.

До слова: встановлені в Калуші молокомати – виробництва Brunimat (Швейцарія). Вартість одного молокомата – майже 6000 євро.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: