fbpx

У Калуші закриють всі підвали та сформують реєстр безхатьків

Суспільство 20:21, 21.10, 2017

У Калуші неодноразово виникають пожежі у підвальних приміщеннях житлових будинків, які завдають великих збитків та несуть загрозу для життя та здоров'я людей. Останній випадок стався 16 жовтня по вулиці Литвина, 11. Щоб загасити вогонь, довелося виїжджати трьом пожежним автоцистернам.

За дорученням міського голови Ігоря Матвійчука цього тижня комісія в складі представників управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради, Калуського МРВ УДСНС України в області, КП "ЖЕО №1" та  КП "ЖЕО №4" провела перевірку підвальних приміщень житлових будинків міста, передають "Вікна" з посиланням на Калуську міську раду.

За підсумками перевірки під головуванням першого заступника міського голови Галини Романко проведено нараду щодо запобігання виникненню пожеж у підвальних приміщеннях будинків міста. Під час обговорення з'ясувалося, що за поточний рік у Калуші виникло три пожежі у підвальних приміщеннях житлових будинків міста. Торік таких випадків було зафіксовано 12. Побічні збитки від трьох пожеж у 2017 році становлять 120 тис. гривень.

Отож, було вирішено, що ЖЕО мають завершити приведення у належний стан вхідних дверей у підвальні приміщення, закрити їх на замки та біля входів у підвальні приміщення вивісити таблички з вказанням місця знаходження ключів та обмежити доступ до електрощитових, які знаходяться у підвальних приміщеннях, першочергово ті підвали, де були факти перебування посторонніх осіб.

Крім того, буде складено графік перевірок підвальних приміщень будинків. При виявленні у підвалах сторонніх – "невідкладно вживати всіх заходів щодо встановлення їх особи, причини перебування в цих місцях та можливості їх влаштування, сформувати загальний реєстр таких осіб".

У повідомленні міськради також зазначено:

"Щановні калушани, просимо не залишатись байдужими при виявленні сторонніх осіб у підвальних приміщеннях будинків міста, невідкладно повідомляти Калуський відділ поліції за тел. 102 та управління з питань надзвичайних ситуацій за тел. 6-00-26. Також нагадуємо про необхідність дотримання правил пожежної безпеки, не захаращувати підвали, горища, під’їзди сміттям та легкозаймистими матеріалами".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: