fbpx

У Калуші запрацював другий томограф: калушан обстежуватимуть безкоштовно. ФОТО

Здоров'я 13:47, 06.07, 2016

У Міському центрі надання первинної медико-санітарної допомоги (міська поліклініка Калуша) після тривалої перерви відновлено роботу комп'ютерного томографа.

З нагоди запуску комп’ютерного томографа в кабінеті діагностики зібрався колектив медичного закладу, депутати.

Міський голова Калуша Ігор Матвійчук черговий раз підкреслив, що медицина була, є і буде пріоритетною галуззю в роботі, бо життя і здоров’я калушан незмінно залишаються найвищими цінностями для громади, пише КУРС з посиланням на прес-службу Калуської міської ради.

Робота комп’ютерного томографа була припинена ще на початку минулого року в зв’язку зі зношеністю рентгенівської трубки, вартість якої на сьогоднішній день сягає майже 3 млн грн. 

Принципове рішення про закупівлю цієї дороговартісної комплектуючої було прийнято міським головою Ігорем Матвійчуком ще в лютому цього року. Калуська міська рада ухвалила відповідні зміни до бюджету, в якому додатково передбачила кошти в сумі 1,85 млн грн, що дало можливість придбати через тендерні торги нову рентгенівську трубку (з розстроченням платежу на 2 роки).

Комп’ютерний томограф працюватиме для калушан на безоплатній основі (без контрастування). 

Серед нововведень – налагоджена система проведення дистанційного обміну інформації зі спеціалізованою клінікою столиці. За бажанням хворого опис цифрових знімків томографа можна буде отримати від київських фахівців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: