fbpx

У Калуші заступник мера на собі випробувала вакцину проти вірусу папіломи. ФОТО

Суспільство 12:16, 12.08, 2016

У Калуші розпочалася безоплатна вакцинація проти вірусу папіломи людини, який провокує рак шийки матки.

Калуш – єдине місто в Україні, яке запровадило таку бюджетну програму. Ініціатива належить головному онкогінекологу Івано-Франківської області Степану Долику, інформує прес-служба міської ради.

В червні Калуська міська рада підтримала цю ідею, передбачивши в Програмі безоплатного медикаментозного забезпечення 40 тис грн (80 доз).

Заступник міського голови Наталія Табачук провакцинувалась першою. Мета – привернути увагу калушанок до такого роду щеплень і водночас переконати усіх, що закуплена вакцина бельгійського виробництва "Церварікс" цілком безпечна. 

Щохвилини у світі одній жінці ставлять діагноз рак шийки матки. Кожного року в Івано-Франківській області 120-130 жінок помирають від цієї недуги.

"Отож, шановні калушанки, запрошуємо вас подбати про своє здоров’я. На вас чекають в жіночій консультації досвідчені лікарі, які залюбки нададуть індивідуальні консультації щодо вакцинації, а медперсонал проведе процедуру щеплення. Слід зауважити, що це тільки початок кампанії вакцинації. Вона буде продовжена в залежності від активності мешканок міста", – йдеться у повідомленні прес-служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: