fbpx
  • Головна
  • Новини
  • У Калуші засудили чоловіка, який заявляв, що наркотики йому підкинули міліціонери

У Калуші засудили чоловіка, який заявляв, що наркотики йому підкинули міліціонери

11:21, 12.06, 2015

Чоловік попався на незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів. У судовому засіданні він заявляв, що правоохоронці йому наркотики підкинули.

Згідно з матеріалами справи, чоловік, маючи незняту та непогашену у встановленому законом порядку судимість за статтями 307, 309 КК України, придбав та зберігав із метою збуту таблетки “SUBUTEX”, які містять наркотичний засіб, обіг якого обмежено, – бупренорфін, повідомляють "Вікна".

Впродовж серпня минулого року він продавав ці таблетки цілими і навіть по частинах на вулицях Сівецькій та Каракая, де його і було затримано. При собі він на той момент мав сім таблеток.

Але у судовому засіданні обвинувачений вину у збуті наркотичних засобів заперечив. Ствердив, що таблетки "SUBUTEX" та гроші працівники міліції йому підкинули під час огляду місця події.

Утім, "наркоторговця" здали його ж покупці, які також дали свідчення у суді. Натомість правомірність дій правоохоронців підтвердили поняті.

Суд кваліфікував дії чоловіка за ч. 2 ст. 307 КК України, оскільки він вчинив незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів, що вчинене повторно та особою, яка раніше вчиняла злочин, передбачений ст. 309 КК України. 

Органи досудового слідства інкримінували калушанину ще кілька фактів незаконного збуту наркотиків, утім, деякі обвинувачення не знайшли свого підтвердження в ході судового розгляду.

У результаті вироком Калуського міськрайонного суду чоловіка визнали винним в інкримінованих йому злочинах та призначили покарання у вигляді позбавлення волі на строк шість років з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна. З нього у дохід держави має бути стягнуто витрати на проведення експертиз в розмірі 1598,74 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: