fbpx

У Калуші засудили шістьох конокрадів, троє з яких неповнолітні

Суспільство 14:09, 18.12, 2016

Калуський міськрайонний суд виніс вирок шістьом злодіям, які з квітня до серпня викрадали коней на Калущині.

Нагадаємо, у серпні цього року працівники калуської поліції викрили злочинну групу, яка займалася викраденням коней із селянських господарств.

На лаві підсудних опинилося шестеро викрадачів, троє з яких неповнолітні: учень 9 класу Кадобнянської ЗОШ І-ІІ ступенів, студент ІІІ курсу Брошнівського професійного лісопромислового ліцею та студент І курсу вищого професійного училища. Також серед викрадачів – студент ІV курсу Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

Так, першого коня вартістю 12 000 грн злодії викрали з пасовища 29 квітня у селі Кадобна Калуського району. Відтак 15 липня у тому ж селі з пасовища вкрали коня вартістю 18 000 грн. 5 серпня у тому ж селі зловмисники вкрали кобилу вартістю 14 000 грн.

При винесенні вироку обставин, які обтяжують покарання обвинуваченим, суд не встановив. Обставинами, що пом’якшують покарання обвинуваченим, суд вважає визнання вини, активне сприяння у розкритті злочину, їх каяття у вчиненому та добровільне відшкодування завданих збитків. Крім того, суд врахував, що троє підсудних на час вчинення злочину були неповнолітніми.

Суд визнав їх винними за ч. 2 ст. 185 КК України (Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб). Трьох з підсудних суд покарав штрафом від 1360 до 1700 грн, двом призначив покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк один рік. До наймолодшого злочинця – учня Кадобнянської ЗОШ І-ІІ ступенів – суд зобов’язав застосувати примусові заходи виховного характеру.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: