fbpx

У Калуській ЦРЛ відкриють два нові відділення

Суспільство 19:24, 25.07, 2018

Медична реформа у закладах вторинної ланки має стартувати аж у 2020 році. Проте в Калуській центральній районній лікарні вже "готують сани". Невздовзі там запрацюють два нові відділення.

 Про це повідомляють Вісті Калущини.

"Колектив лікарні добре розуміє, – каже заступник Калуського міського голови з медичних питань Наталія Табачук, – що тільки через надання якісних медичних послуг можна буде розраховувати на належне фінансування закладу. Адже лікарня, що в Підгірках, має стати центральним офісом нашого госпітального округу. Тож працюємо над збільшення спектру надання якісних медичних послуг. Це дозволить залучити більшу кількість пацієнтів, відповідно, зросте й оплата праці у фахівців".

Відділення невідкладної екстреної допомоги

На базі приймального покою буде відкрито відділення невідкладної медичної допомоги.

"Створення відділення допоможе швидко, ефективно та якісно провести діагностику пацієнта та надати йому медичну допомогу на ранньому госпітальному етапі," – розповів заступник головного лікаря ЦРЛ Валерій Паляниця.

В лікарні планують, що у цьому відділенні буде чотири ліжка – так, як і в обласній. Більше не потрібно. Пацієнти перебуватимуть там одну-дві доби. Допоки їм не встановлять діагноз і не визначать, як лікуватимуть. Палати будуть оснащені апаратурою, яка дозволить безперервно слідкувати та реєструвати роботу серцево-судинної та дихальної системи.

Відділення має запрацювати до кінця року.

Консультативна поліклініка

Її облаштують на першому поверсі біля центрального входу. У поліклініці прийматимуть спеціалісти, які працюють у відділеннях лікарні. Адже багато пацієнтів хоче проконсультуватися з фахівцями стаціонару. Тож керівництво ЦРЛ вирішило піти назустріч людям.

На прийом зможуть потрапити і жителі Калуша, і сіл району, і з інших населених пунктів області.

"Також плануємо ввести в поліклініці ставку терапевта, – каже Валерій Паляниця. – Адже в лікарні немає терапевтичного відділення".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: