fbpx

У Калуській ЦРЛ запрацює консультативна поліклініка

Здоров'я 07:27, 10.10, 2018

Калуська ЦРЛ розширює спектр надання медичних послуг. Зокрема, з цього тижня на першому поверсі лікарні вже розпочне роботу консультативна поліклініка.

Про це повідомив головний лікар Калуської ЦРЛ Іван Красійчук, пише "Калуш ФМ".

За його словами, на консультацію до завідувачів відділів та ведучих спеціалістів лікарні приходить чимало калушан і жителів інших районів, що створює черги під кабінетами і додає незручностей в роботі. Тож щоб це упорядкувати, а водночас і людям не відмовляти, вирішили створити поліклінічне відділення.

Для нового відділення виділили п’ять кабінетів на першому поверсі. За благодійні кошти тут зробили ремонт, закупили необхідні меблі. Зараз складають графік прийому спеціалістів та вирішують питання вартості послуг, а в четвер-п’ятницю поліклініка вже прийматиме перших відвідувачів.

"Наразі вартість прийому буде досить символічною, пацієнти платитимуть кошти у вигляді благодійних внесків. А ось з нового року, коли відбудеться реорганізація комунального закладу "Центральна районна лікарня Калуської міської і районної рад" у комунальне некомерційне підприємство, пройде реєстрація і поновлюватимуться документи, в тому числі і ліцензії на діяльність, тоді буде розроблений тариф на послуги, який ми подамо на затвердження виконкому Калуської міськради", – зазначає Іван Красійчук.

При цьому додає, що лікарня повинна заробляти, оскільки є дуже багато витрат, пов’язаних з ремонтом апаратури, яка здебільшого була закуплена у 2010 році. А її треба утримувати в робочому стані, платити за сервісне обслуговування й інше. І якщо на первинну ланку, тобто поліклініки, держава виділяє кошти на кожного пацієнта, то на амбулаторні прийоми у лікарні фінансування не передбачене. Тому послуги консультативної поліклініки у лікарні будуть платними. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: