fbpx

У Калуському районі у школах на тиждень продовжили карантин

Суспільство 16:17, 29.01, 2016

Голова Калуської райдержадміністрації Наталія Бабій сьогодні провела позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У заході взяли участь заступник голови РДА Сергій Дудинець, керівник апарату райдержадміністрації Олена Романишин, сільські голови, перевізники району, керівники аптек, власники торговельних закладів.

На засіданні районної комісії обговорили питання про епідемічну ситуацію щодо захворюваності на грип і ГРВІ серед населення України, Прикарпаття та Калущини станом на 28 січня поточного року, інформують "Вікна".

Начальник Калуського міськрайонного управління Держсанепідслужби Оксана Ананевич зазначила, за останній тиждень ускладнилася ситуація у Калуші і районі. Хоча тут епідемічний поріг для цього періоду не перевищено, проте попереднього тижня захворюваність зросла на 5,3% і вона є вдвічі вищою, ніж в аналогічному періоді минулого року. Серед негативних чинників, підкреслила Оксана Ананевич, цьогоріч відмічено інтенсивніший епідемічний процес з гіршими якісними показниками щодо випадків важкого стану госпіталізованих.

Всього захворіло 147 школярів, в тому числі захворіло 100 учнів з району.

Із загальної кількості хворих за тиждень – 63 осіб госпіталізовано в медзаклади району (7,9%), в тому числі 54% госпіталізованих – діти (34 осіб).

Станом на 27 січня, за останню добу захворіло 192 осіб, зазначила Оксана Ананевич на засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Враховуючи таку інформацію щодо погіршання епідситуації про грип та ГРВІ, районна комісія ТЕБ та НС вирішила тимчасово обмежити відвідування навчання учнями загальноосвітніх навчальних закладів району та продовжити виконання ряду профілактичних та протиепідемічних заходів з профілактики грипу/ГРВІ з 1 лютого до 7 лютого.

Керівників лікувально-профілактичних закладів, закладів освіти, культури, промислових підприємств, установ, організацій зобов’язано забезпечити контроль за дотриманням повітряно-температурного режиму, проведенням вологого прибирання із застосуванням дезінфікуючих засобів та провітрювання приміщень, а також забезпечити наявність миючих та дезінфікуючих засобів в установах та закладах, засобами індивідуального захисту персоналу. Згідно з рішенням засідання районної комісії ТЕБ та НС, керівників лікувально-профілактичних закладів зобов’язано забезпечити щоденний моніторинг епідситуації з грипу та ГРВІ, про що інформувати Калуське міськрайонне управління Держсанепідслужби, а також забезпечити дотримання профілактичних, протиепідемічних, в т. ч. обмежувальних заходів на період підвищеної захворюваності на грип/ГРВІ.

Керівникам ЗМІ доручено продовжувати санітарно-освітню роботу з профілактики гострих респіраторних інфекцій на період підвищеної захворюваності на грип і ГРВІ. Керівникам аптечних закладів доручено забезпечити наявність противірусних препаратів, засобів індивідуального захисту (маски, респіратори), антисептичних засобів для дезінфекції рук, посилити контроль за дотриманням протиепідемічних вимог персоналом.

На виконання рішення районної комісії ТЕБ та НС, керівники торгових підприємств, установ, підприємств, організацій повинні організувати часте вологе прибирання приміщень, проконтролювати ефективність роботи систем кондиціювання повітря в торгових залах, інших виробничих приміщеннях, посилити контроль за дотриманням протиепідемічних вимог персоналом.

Керівників автотранспортних підприємств, які здійснюють пасажирські перевезення в районі, зобов’язано забезпечити проведення вологого прибирання із застосуванням деззасобів транспорту, водіїв – засобами індивідуального захисту. Відділу культури рекомендовано обмежити проведення масових культурно-просвітницьких і розважальних заходів в епідемічний період.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: