fbpx

З видом на Чорногору: У Карпатах стартувала "VI Літня літературна школа"

Суспільство 19:02, 10.08, 2015

10-15 серпня в селищі Яблуниця на Івано-Франківщині проходитиме "VI Літня літературна школа". Відомі письменники та видавці ділитимуться письменницькою майстерністю та секретами успіху в літературі.

Лекторами Літературної школи є Тарас Прохасько, Юрій Винничук, Юрій Іздрик, Галина Крук та інші.

Програма Літшколи складається з 50 годин лекційних і творчих занять, інформує ОДТРК. Учасники дізнаються про теоретичні аспекти літературної творчості та оволодіють практичним інструментарієм письма, повідомив організатор проекту, керівник "Центру літературної освіти" Дмитро Стретович.

За його словами, головна відмінність цьогорічної літшколи від попередніх – її практичне спрямування. 

"Ми завжди враховуємо прохання учасників. Цього разу, вперше в нашій практиці, кількість годин практичних занять переважає кількість годин лекційних. Практична діяльність  головна спрямованість шостої Літературної школи в Карпатах",  каже Дмитро Стретович. 

Керівник проекту відзначає, що атмосфера для практичних занять і творчості в Яблуниці  якнайкраща.

"Займаємося на вершині гори з видом на Чорногірський хребет, на всю Чорногору. Думаю, це максимально сприятиме творчості",  вважає Стретович.

Першу лекцію, якою сьогодні відкрили VI Літшколу, прочитала письменниця, перекладач з Чехії Юстина Чеховська  "Основи creative writing".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: