fbpx

У Карпатах туристи потрапили під лавину, – рятувальники просять утриматися від виходу у високогір'я

Суспільство 07:48, 21.01, 2018

Вчора семеро туристів з Києва поблизу озера Несамовите, на території Яремчанської міськради, попали в лавину і їх знесло схилом. Потерпілих та травмованих немає.

Про це інформує управління з питань цивільного захисту ОДА.

О 19.00 год. від керівника групи поступила додаткова інформація, що група не потребує допомоги рятувальників, а самостійно продовжує слідування маршрутом до БВ "Заросляк"". О 23.30 год. туристи в задовільному стані зійшли до БВ "Заросляк".

Як з’ясувалося, група туристів, того дня побувала на горі Піп Іван, де рятувальники рекомендували їм спуститися найбезпечнішим маршрутом, оскільки погодні умови були несприятливими для мандрівок та попередили про ймовірність сходження лавин. Проте туристи не прислухались до застереження та продовжили рух за раніше обраним маршрутом.

Також працівники Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста провели тест компресією на ступінь лавинної небезпеки.

"За результатом тесту встановлено 4-й рівень лавинної небезпеки (Висока лавинна небезпека), внаслідок снігопаду випало від 30 до 50 см свіжого снігу. Було зафіксовано сніговий зсув в р-ні г. Піп Іван. Прохання найближчм часом утриматися від виходу у високогір'я",  йдеться у повідомленні рятувального поста.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: