fbpx

У Карпатах зняли фільм про мотоподорож

Культура 16:06, 16.02, 2016

"Dustards" – перший український повнометражний документальний фільм про мотоподорож Західною Україною, прем'єра якого планується навесні 2016 року.

"Виробництвом фільму займається студія "Red Glass". Сьогодні глядачам пропонують переглянути перший трейлер фильму, де атмосфера подорожі ідеально підтримується піснею інді-виконавця Sasha Boole "Дорога". 

DUSTARDS [Official trailer/music video]: Sasha Boole – The road (live) from RED GLASS on Vimeo.

Історія фільму почалася минулого літа, коли четверо друзів і невелика знімальна група вирушили пізнавати повний чарівності й неймовірної краси світ диких Карпат. Ріки, долини, ліси, трембіти і, звісно ж, банош стали такими ж невід’ємними учасниками фільму, як і мотоцикли.

"Дощ, спека, пил, втома, недостача сну і т. д.  все це мала частина того, що було в нашій подорожі. Але ті емоції, котрі особисто я пережив і продовжую відчувати, працюючи над фільмом, для мене стали головною мотивацією і натхненням для роботи. І ще, мені здається, кожна людина, яка живе в Україні і за її межами, повинна знати, на якій дивовижній землі ми живемо", – говорить режисер фільму Стас Гуренко.

Окрім чотирьох друзів, повноправними акторами стрічки стали чотири кастомних байки: Honda CX500 1982-го року, Yamaha XS750 1978-го року, BMW R100 1986-го року і Honda Magna 1985-го випуску.

Поїздку, за час якої спалили близько тонни бензину, не можна назвати комфортною і легкою: два дні шляху пройшли під проливним дощем.

Так само учасникам цієї пригоди довелося перетинати підвісний міст, переправу через Дністер, а загальний маршрут склав 1800 км.

"П’ять днів безперервних цілодобових зйомок в природних умовах, без дублів, без репетицій, маючи лише маршрут, – задача не з легких. Ми знімали, сидячи на дверях багажника машини, що їде на швидкості 100 км/год, з квадрокоптера, з порома… Сумарно за поїздку (не враховуючи матеріалу, відзнятого в Києві) було знято близько 7 тисяч дублів, це приблизно 5 годин чистого матеріалу", – зазначає Стас Гуренко.

Завдання творців стрічки – щоб кожен глядач, який подивився цей фільм, відчув непереборне бажання вийти з дому і відправитися в подорож: хто в дорогу, а хто – на пошуки самого себе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: