fbpx

У Коломиї хочуть втричі підвищити плату за паркування. ВІДЕО

Суспільство 12:37, 23.03, 2017

У Коломиї хочуть підняти плату за паркування. Замість звичних 3 гривень за годину водії платитимуть аж 10 гривень.

Принаймні таку суму запропонували фахівці комунального підприємства "Коломия Паркосервіс". Кажуть: тариф 3 гривні не змінювали з 2014 року. Чому плата за паркування повинна так стрімко зрости, спеціалісти "Паркосервісу" спробували пояснити коломиянам під час громадських слухань, йдеться в сюжеті каналу "НТК".

На сьогодні у Коломиї функціонує 4 майданчики для платного паркування. Загалом, тут 81 паркомісце. Коефіцієнт завантаженості – 0,6. Власне, відштовхуючись від цієї цифри, зробили і розрахунки. Новопризначений директор комунального підприємства "Коломия Паркосервіс" Тарас Кузьмин, хвилюючись, пояснює, чому виникла потреба підняти ціну. Перш за все через зростання паркувального збору до міського бюджету.

Після заслуховування пояснень фахівців градус напруги у залі засідань міської ради зростає. Люди не розуміють причин такого різкого стрибка ціни. Самі ж аналізують минулорічне фінансове становище підприємства та прогнозоване на 2017 рік. Кажуть, парковий збір до міського бюджету зріс (у минулому році до скарбниці міста нараховували 191 тисячу гривень, у 2017-му ця цифра зросла до 265 тисяч.) Враховуючи зростання цін на електроенергію, інші витрати та те, що майже половину штату скоротили, присутні дійшли до висновку: з тарифом 3 гривні за годину підприємство таки нерентабельне. Тому погоджуються з думкою: ціну повинні підняти, однак на 2-3 гривні, а не на 7.

Після жвавих словесних перепалок начальник відділу управління комунальним майном Володимир Наливайко ставить питання на голосування. Більшість учасників громадських слухань таки вважають тариф 10 гривень прийнятним та підтримують його.

До слова, на слуханнях було ледь більше 20 коломиян, здебільшого працівників міської ради та структурних підрозділів. Нагадаємо, рішення громадських слухань не є остаточним. Його мають затвердити на черговому засіданні члени виконкому. До слова, це питання розглядатимуть уже 28 березня. Початок засідання о 14:00 годині. Попередньо на порядку денному це питання у списку 21-ше.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: