fbpx

У Коломиї керівника підприємства, який завдав державі збитків на 700 тис. грн, засудили на рік умовно

Суспільство 20:06, 08.11, 2017

Коломийський міськрайонний суд за підроблення документів засудив керівника комунального підприємства "Полігон Екологія" на два роки позбавлення волі зі штрафом 4250 грн. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив обвинуваченого від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік.

Обвинувачений також має сплатити 2464,68 грн витрат за проведення експертизи в дохід держави, інформує прес-служба Коломийського міськрайонного суду.

27 грудня 2016 року обвинувачений, оскільки займав посаду директора комунального підприємства "Полігон Екологія" (за даними інформаційно-аналітичної системи YouControl йдеться про Степана Павлишина – КУРС) уклав із начальником відділу управління комунальним майном Коломийської міської ради Івано-Франківської області договір підряду № 96 на проведення капітального ремонту проїжджої частини дороги по вул. Міцкевича в м. Коломия. Згідно з умовами договору КП "Полігон Екологія" зобов’язувалась провести будівельні роботи – капітальний ремонт вказаної проїжджої частини дороги за рахунок коштів місцевого бюджету, відповідно до затвердженої проектно-кошторисної документації обумовлений договором термін до 31 грудня 2016 року.

На виконання укладеного договору підряду відділом управління комунальним майном Коломийської міської ради КП "Полігон Екологія" було перераховано грошові кошти в сумі 690 000 грн.

Обвинувачений склав завідомо неправдиві офіційні документи, а саме акт приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2016 року та довідку про вартість виконаних робіт форми за грудень 2016 року по капітальному ремонту вул. Міцкевича в м. Коломия, хоча через погодні умови будівельні роботи фактично не були виконані, а тільки було закуплено деякі необхідні для вказаних будівельних робіт матеріали.

Внаслідок злочинних дій обвинуваченого директора КП "Полігон Екологія" державним інтересам спричинено збитків на суму 690 000 грн, що у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.  

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 366 КК України – складання і видача завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки.

На вирок суду може бути подана апеляція протягом тридцяти днів.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: