fbpx

У Коломиї книголюби вперше зібралися на фестиваль. ФОТО

Суспільство 21:31, 09.10, 2017

8 жовтня у середмісті Коломиї відбувалося багато заходів у рамках першого загальноміського фестивалю "Книга відкриває світ".

Розпочався фестиваль зі святкової ходи від міської ратуші до Вічевого майдану з покладанням кошиків до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні, Героям Небесної Гвардії та Тарасу Шевченку, інформує прес-служба Коломийської міської ради.
 
Біля пам’ятника Книзі відбулося відкриття фестивалю. З вітальним словом виступили заступник міського голови Володимир Бойцан, поетеса, заслужена журналістка України, член Національної спілки письменників України Ольга Бабій, літературознавець, український літературний критик, заслужений працівник культури України, голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України Євген Баран, голова Коломийського міськрайонного товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка Василь Глаголюк та професор Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, почесний громадянин міста Коломиї Іван Монолатій.
У денній фестивальній програмі взяли участь учні загальноміських шкіл, гімназії та студенти економіко-правового коледжу та ВПУ №14 м. Коломиї, які показали театралізовані сценки з літературних творів. Також були оголошені переможці фотоконкурсу "Мій портрет з улюбленою книгою", організованого до фестивалю книги.
О 12 годині біля пам’ятника Книзі розпочався книжковий ярмарок. Книжкові магазини міста та видавництва "Вік" (м. Коломия), "Писаний камінь" (м. Косів), "Лілея-НВ" (м. Івано-Франківськ), "Апріорі" та "Урбіно" (м. Львів), "Ранок" та "Пегас" (м. Харків), "Богдан" та "Підручники і посібники" (м. Тернопіль), "Теза" (м. Вінниця) та видавничий центр "Просвіта" пропонували читачам багатий вибір друкованої літератури.
О 14 годині був оголошений початок бібліоквесту "Пошук літературних скарбів". Переможцем цього інтелектуально-спортивного змагання стала команда ЗОШ І-ІІІ ступенів №8 "Злагода".
Протягом дня міська бібліотека №1 для дітей влаштувала святкові запросини "З татом і мамою у бібліотеку".
 
А на площі перед Музеєм писанкового розпису та на проспекті Чорновола учні міських шкіл та дитячої художньої школи ім. Я. Пстрака репрезентували свої творчі доробки на мольбертах та асфальті.
У міській бібліотеці №1 для дорослих відбувся круглий стіл на тему "Книга в сучасному світі", в якому взяли участь письменники та науковці з Києва, Івано-Франківська та Коломиї. У заході взяла участь директор Івано-Франківської ОУНБ ім. Івана Франка Людмила Бабій та директор обласної юнацької бібліотеки Світлана Шаган. У рамках круглого столу відбулася презентація книги "Копана гора" заслуженого журналіста України, письменника та науковця Василя Клічака.
Завершив фестивальне дійство вечірній поетичний вернісаж "Музика і слово" за участю учнів шкіл, студентів вищих навчальних закладів міста, представників літературних об’єднань міських бібліотек та учасників спілки літераторів Коломиї "Суцвіття". У поетичному вернісажі виконувалися пісні, звучали українські вірші, в тому числі авторські. Вели захід завідуюча бібліотеки №3 для дітей Віра Тороватова та бібліотекар бібліотеки №3 для дорослих Рустам Аманкулов.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: