fbpx

У Коломиї облаштують житло для бійців 10-ї бригади: що відомо

Політика 18:49, 18.10, 2018

У Коломиї на вул. Моцарта, 61 облаштують квартири для сімей військових 10-ї гірсько-штурмової бригади.

На урочистостях з нагоди Дня захисника Вітчизни народний депутат Андрій Іванчук повідомив, що об’єкт незавершеного будівництва за вищезгаданою адресою, який був на балансі Коломийського економіко-правового коледжу Київського національного торговельно-економічного університету, перейшов на баланс Міністерства оборони, до того він був на балансі Міносвіти, пише Дзеркало медіа.

Тепер це приміщення планують реконструювати і облаштувати тут приблизно 40 квартир для сімей військових – 20 двокімнатних і 20 однокімнатних.

1

"У Коломиї  дислокується 10-та бригада, і ми подумали,  що це найкращий вихід забезпечити офіцерський склад  квартирами, щоб військові могли перевезти своїх дружин, дітей і повноцінно жити в Коломиї, стати громадянами нашого міста. Тому я більш ніж півроку витратив на те, щоб передати цю будівлю з балансу Міносвіти на баланс Міністерства оборони. Минулого тижня Кабінет Міністрів видав відповідне розпорядження. Думаю, за днів 10 закінчиться процедура прийому-передачі об’єкта від Міносвіти до Міноборони, а Міноборони віддасть його на баланс нашої 10-ї гірсько-штурмової бригади з відповідним фінансуванням для того, щоб завершити всі будівельні роботи, щоб наші офіцери отримали квартири і могли мешкати тут з сім’ями, тим більше це поруч з їхнім робочим місцем. Сім’я – це дуже важливо для наших офіцерів. Я дуже щасливий, що ми отримали цю перемогу, і зараз залишилося лише почати і завершити ці роботи”, – зазначив Андрій Іванчук.

2Заступник командира бригади Максим Колот також наголошує на важливості такого рішення:

"Військові зможуть тут проживати разом зі своїми сім’ями. Безумовно, це дуже гарна мотиваційна складова, яка підніме бойовий дух бійців нашої бригади".

3

Зі слів міського голови Ігоря Слюзара, згаданий об’єкт будується 30 років.

"Це, зрозуміло, чиряк, з яким прогнозовано треба було щось робити. Вже навіть йшла мова – ми чули з Києва, що вони хотіли продати його з аукціону під житло. Коли у Коломиї дислокувалася 10-та бригада – постала основна проблема: де поселити офіцерів. Для контрактників на території частини гуртожитки будує Міністерство, а офіцери з сім’ями приїхати не мають куди. Тож це єдиний спосіб дуже швидко розв’язати проблему".

4

Міський голова розповів, що раніше Київський університет виступив з пропозицією виставити об’єкт на аукціон разом з землею.

"Ми це заблокували і подали ідею Андрію Володимировичу, а він досяг результату, і це буде величезний позитив для 10-ї бригади. Потрібно приблизно 30 млн, щоб перекласти дах, провести всі внутрішні роботи, замінити вікна на енергоощадні,  поставити котельню. Якщо би будували все спочатку  – треба було б 70 – 80 млн, а так є основа, і вона добротна. Тут буде 5 поверхів –  приблизно 40 квартир: 20 двокімнатних і 20 однокімнатних плюс побутовий корпус знизу можна перепланувати на квартири", – підсумував Ігор Слюзар.

На правах реклами

 

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: