fbpx

У Коломиї презентують перші три томи видання "Усна історія російсько-української війни"

Культура 12:40, 09.01, 2018

Проект Інституту національної пам'яті збирає біографічні інтерв'ю ветеранів АТО та волонтерів.

10 січня о 14.00 у театрально-концертній залі "Габсбург" Мистецького центру "Світовид", м. Коломия, відбудеться презентація перших трьох томів продовжуваного видання "Усна історія російсько-української війни".

"Усна історія російсько-української війни" – це проект істориків Запорізького національного університету, що реалізовується за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА та Українського інституту національної памʼяті, інформує НТК. 

Водночас проводитиметься збір біографічних інтерв’ю ветеранів та волонтерів, які брали участь у бойових діях протягом активної фази війни (2014 – початок 2016 рр.) з метою публікації у наступних виданнях.

Головними завданнями проекту є збір, фондування, наукова обробка та публікація біографічних інтерв’ю членів добровольчих формувань, які брали участь у бойових діях протягом активної фази війни (2014 – початок 2016 рр.). Додатково – упорядкування електронного архіву, який стане вагомим підґрунтям для подальших досліджень неоголошеної війни.

Проект реалізується в рамках Програми національних обмінів за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: