fbpx

У Коломиї шахрай просив гроші начебто на поховання загиблого бійця і лікування пораненого

Суспільство 10:42, 05.04, 2018

Учора в Коломиї зловили, але упустили шахрая, який за легендою привіз з Авдіївки тіло загиблого та ще одного важкого пораненого з травматичною ампутацією.

Про це повідомив на сторінці у соцмережі голова ГО "Обласна спілка учасників АТО" Андрій Долик (Східний Вовк).

Шахрай представлявся військовослужбовцем 72 бригади, а санітарну машину для транспортування до Івано-Франківська йому нібито надав командир. Хоча транспортного засобу насправді не було.

"Та будьте розумними! Війна п’ятий рік! Як можна вестися на подібні казки?! Є певна процедура, згідно з якою фіксуються усі поранення, смерті і все, пов’язане з похоронами, транспортуванням. Ми знаєм, яка частина де воює, яка на ППД. Є люди, які в тісній співпраці з військкоматами, командирами цим займаються! Давно нема хаосу в цій сфері, лиш наглі аферюги, користуючись наївністю наших людей, роблять бабло! Чому саме перед Великоднем і саме на західній частині нашої країни таке сталося?? Певно, лиш наш народ готовий ще таку дурню "хавати"!"  пише Андрій Долик. 

Афериста, який представився "Санітаром", помітили  в декількох районах Івано-Франківської області, а "засікли" у Коломиї. Його виявила місцева жителька Оксана Вандич.

"Оскільки він утік, запідозривши викриття, то "випливе" ще десь! "Легенда" буде іншою, але схожою, швидше за все по селах чи маленьких містах, – застерігає Андрій Долик. – Прохання до людей, поліції, як тільки воно десь засвітиться, дайте знати місцевим атовцям, затримайте того "санітара"! Хлопці пояснять, чому погано так робити! (0508851994 Андрій). На всяк випадок мій номер, я б дуже хотів особисто провести профілактичну бесіду з цею гнидою. Бачите, не тільки путін х@@ло! А ви самі своєю наївністю (дурістю)".

Також Долик оприлюднив дані, які шахрай показує: паспорт на ім'я Павлишина Генадія Анатолійовича 04.09.1973 р. н., серія ВО 588979, зареєстрований в м. Хуст, вул. Пирогова, 23. Аферист має при собі ще посвідчення УБД. Достовірність документів перевірити не вдалося. Чоловік був одягнутий у форму.

"Діє він професійно і шукає священиків-капеланів та розказує історію, що доставив "200" і важкого "300", який нібито підірвався на розтяжці в Авдіївці (відірвало ліву руку і стопу). І хоче матеріальну допомогу. Засвітився цей аферист також у с. Королівка та м. Городенка".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: