fbpx

У Коломиї створили університет для пенсіонерів

Стиль життя 17:46, 01.12, 2014

Незвичайний і унікальний "навчальний заклад" відкрили при "Карітасі" Коломийсько-Чернівецької єпархії. Його студенти – ті, кому "за". Тож аби стати слухачем, окрім бажання, потрібне ще й пенсійне посвідчення.

Університет третього віку – це чудова можливість для спілкування, нових знайомств, розширення кругозору, база нових знань і можливостей самореалізації для осіб літнього віку. Створили його у рамках проекту "Покращення якості життя жертв націонал-соціалізму на Коломийщині", що функціонує при "Карітасі". Основний донор проекту  програма "Місце зустрічі – діалог", яка фінансується Німецьким федеральним фондом "Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє", пише ГК.

"Ми хочемо залучити максимальну кількість людей похилого віку. Цей "університет" створили, аби згуртувати їх за вподобаннями. І це не тільки навчання, але й організація цікавого дозвілля. Хочемо активізувати цю групу людей, щоби вони також не залишалися осторонь громадського життя",  зазначає ректор "університету" Роман Рєзнік.

В "університеті" третього віку працює вісім факультетів. Кожен курс має певну програму навчання і розрахований на період часу від трьох до шести місяців.

Заняття відбуваються кожної п’ятниці в приміщенні "Карітасу" Коломийсько-Чернівецької єпархії. Початок о 12.00 годині. Для запису в "університет" потрібні паспорт, ідентифікаційний код та пенсійне посвідчення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: