fbpx

У Коломиї судитимуть ветеранів АТО, які змусили підлітка в лісі на колінах співати гімн України

Суспільство 15:52, 07.02, 2019

Коломийський міськрайонний суд розгляне справу щодо групи осіб, яка поглумилась над неповнолітнім та незаконно позбавила його волі.

Справу до Коломийського міжрайонного суду скерувала місцева прокуратура, йдеться на сайті суду. 

КУРС писав, що 15 жовтня до поліції звернулася коломиянка, мати неповнолітнього. Жінка розказала, що невідомі особи в результаті конфлікту з її 14-літнім сином зв’язали хлопця, в багажнику автомобіля вивезли за місто в лісопосадку. Там незаконно утримували та принижували.

Пізніше батьки викраденого у Коломиї підлітка забрали заяву з поліції, а сусіди вважають, що хлопець отримав по заслузі. 

Під час досудового розслідування у цій справі було встановлено, що 15 жовтня 2017 року обвинувачені шестеро осіб, жителі Коломиї та Коломийського району, перебуваючи на території лісового масиву в селі П’ядики Коломийського району, змусили неповнолітню особу, 2003 року народження, стати на коліна та співати Державний Гімн України "Ще не вмерли України і слава, і воля" та заподіяли потерпілому тілесні ушкодження у вигляді нанесення на спині лінійних саден-подряпин (за формою наближених до літер "УК").

Вказані дії органи досудового розслідування кваліфікували за ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 296 КК України як грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом (хуліганство), вчиненому групою осіб, а також незаконному позбавленні волі, вчиненому групою осіб.

За цим кримінальним провадженням тривалий час не з’являються потерпілі, зазначили в прокуратурі.

Справу призначили до розгляду.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: