fbpx

У Коломиї урочисто відкрили штаб 10-ї гірсько-штурмової бригади і освятили бойовий прапор. ФОТО

Суспільство 19:53, 25.08, 2016

Сьогодні відбулося урочисте відкриття першої відреставрованої споруди – будівлі штабу 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Тут набувають військових навичок строковики. Основний же особовий склад захищає рубежі рідної держави в зоні бойових дій, повідомляє "Дзеркало Коломиї".

Урочисте відкриття збіглося з другою знаменною подією для бригади – 10-та бригада отримала від Президента та Міністра оборони України бойовий прапор. У військовій частині відбулося його освячення.

"Нехай цей прапор веде вас до перемоги і нехай Усевишній благословить місію нашого війська", – такі напутні слова лунали з уст владики Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Василія Івасюка та владики Коломийського і Косівського УПЦ КП Юліана Гатали.

Прапор бригади не стоятиме в штабі, а відправиться в зону АТО.

Командир бригади – Герой України, підполковник Василь Зубанич нагадав, що 10-та гірсько-штурмова успішно виконує бойові задачі й заслужила, аби, повернувшись на місце постійної дислокації, мати комфортні умови для несення служби на мирній території. З тремтінням у голосі комбриг спом’янув гірку нещодавню втрату – героїчно загинув на фронті його заступник майор Денис Лесняк, душа колективу.

Василь Зубанич нагородив заступника міського голови з комунальних питань Богдана Федорука медаллю від імені міністра оборони за сприяння Збройним Силам України.

Заступник голови ОДА Валерій Крецул коротко повідомив про хід будівельних робіт, на які вже затрачено понад 4 мільйони гривень з бюджетних та позабюджетних коштів, подякував керівникам міста й району за їхню активну участь у реконструкції приміщень.

У свою чергу міський голова Ігор Слюзар, голова РДА Любомир Глушков та голова районної ради Роман Дячук поінформували про процес будівельних робіт.

Наразі завершено лише штаб, залишилося довести до пуття житлові приміщення, їдальню. Крім них, для офіцерського складу буде облаштований гуртожиток.

Також до відновлення військової частини долучився Міжнародний благодійний фонд "Покуття".

Саму ж бригаду очікує поповнення свіжими силами – 34 військовослужбовці підписали контракт і відправляться в зону АТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: