fbpx

У Коломиї успішно працює лікарняна каса

Здоров'я 10:28, 18.06, 2014

Незабаром буде рік, як на Прикарпатті почала діяти лікарняна каса. В умовах обмеженого фінансування медичної галузі і відсутності страхової медицини це один із кроків забезпечення якісного лікування.

Досвід такої громадської організації є у Коломиї. Основна ідея — завдяки невеликим внескам формується фонд, з якого, якщо людина потрапить на лікування, вона отримуватиме безкоштовно ліки, – інформує ОДТРК "Карпати".

Директор департаменту охорони здоров’я обласної держадміністрації Роман Мельник:

"Лікарняна каса стартувала тільки в серпні минулого року і навіть при цих всіх подіях в ній нараховується 1,5 тисячі членів. Дуже я хотів би довести кількість до 5 тисяч. Треба зрозуміти, що 25 грн. на сьогоднішній день – це абсолютно не кошти, які на місяць може заплатити будь-яка людина – навіть з пенсії чи зі стипендії. Чим більше буде членів лікарняної каси, тим потужнішою вона буде, тому що два здорових мають лікувати одного хворого максимум. Це – дуже хороший порятунок.

Ми вже слухали представників лікарняної каси в Коломиї. Вони доповідали, як там це спрацювало. Це дуже хороша підтримка медичних закладів, бо людина, яка є членом лікарняної каси і попадає в заклад, вже протягом півгодини отримує всі медикаменти, необхідні їй за протоколом. Звичайно, це не є дорожезні імпортні антибіотики, але той мінімум, який їй треба забезпечити, вона відразу отримує. Вона буде перебувати у закладі 12 днів і весь цей час отримуватиме від лікарняної каси кошти на медикаменти і буде забезпечена 10 днів амбулаторно".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: