fbpx

У Коломиї відбулась загальноміська хресна хода. ФОТО

Суспільство 15:12, 12.03, 2018

На традиційну Хресну Дорогу вулицями Коломиї прийшло кілька сотень вірян. Очолили загальноміську ходу Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин та Єпарх Коломийський Кир Василій Івасюк.

Молитва розпочалась в Катедральному соборі Преображення Христового, після чого віряни рушили центральними вулицями міста. Дорогою разом з містянами хористи Катедрального собору "Світло Тавору" співали страсних пісень, повідомляє сайт Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Символічний хрест по черзі передавали від однієї групи до іншої, несли його священнослужителі, представники влади, лікарі, вчителі та викладачі, бійці АТО, капелани, волонтери, семінаристи, пластуни та представники інших молодіжних організацій Коломиї.

Завершилась Хресна Дорога на площі перед Катедральним собором, звідки до пастви звернувся владика Василій.

"У цьогорічному Великому Пості Церква приводить нас під хрест Спасителя, щоби, вдивляючись в лице вмираючого Христа та вслуховуючись в кожне Його слово, ми навчилися мудрості життя. Кожний, пройшовши вулицями міста Коломиї за хрестом, думками перенісся на Голгофу. Все це повинно відновити в нас християнську побожність та спонукати до сердечного жалю за гріх", – сказав владика.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: