fbpx

У Коломиї відкрили меморіальну дошку та музей пам'яті героя АТО Сергія Лисенка

Суспільство 13:20, 07.09, 2014

У Коломиї на фасаді середньої школи №4 відкрили та освятили меморіальну дошку підполковнику 36-річному Сергію Лисенку, який загинув 29 липня від кулі терористів під Сніжним на Донбасі.

Школа №4, де й навчався Сергій, увіковічнила героя не лише у меморіальній дошці, в навчальному закладі також відкрили музей пам'яті. Сюди рідні Сергія передали його нагороди, фотокартки та особисті речі, пишуть "Коломийські вісти".

Перед смертю герой віддав дядькові всю військову форму, яку зберігав.

З дитинства Сергій Лисенко мріяв бути військовим. 2 роки навчався в Коломийській школі №10, а потім його перевели в школу №4. Опісля продовжив навчання у 14 ліцеї. Згодом вступив до Одеського інституту сухопутних військ і при розподілі одразу пішов у спецназ. Місце дислокування їхнього полку було в Криму, під Феодосією. Після 2001 року частину розформували, а Сергія перевели до Кіровограда. Це був 3-ій окремий полк спеціального призначення.

Бойовий шлях загиблого коломиянина почався в Донецьку. Сергій разом з іншими вояками відвойовував у сепаратистів тіло загиблого львівського генерала. За цю операцію боєь отримав орден.

Сергій був справжнім патріотом і до останнього гідно обороняв Україну. У героя залишився син.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: