fbpx

У Коломиї відкрили ювілейну виставку різьбяра Мирослава Радиша. ВІДЕО

Культура 07:46, 21.06, 2017

Ювілейна персональна виставка. Один із найвідоміших косівських митців-різьбярів, викладач Косівського інституту декоративно-прикладного мистецтва Мирослав Радиш презентував свої авторські роботи коломиянам.

У виставкових залах Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття представлено сакральні витвори Мирослава Радиша – ручні та літургійні хрести, художні пласти із зображенням Хресної дороги, декоративні твори, речі побутового вжитку, йдеться в сюжеті каналу "НТК". 

Мирослав Радиш – член Національної спілки художників України, лауреат премій імені Юрія Шкрібляка та імені Катерини Білокур. З 1991 року передає свій досвід студентам відділу художнього дерева Косівського інституту Львівської Національної академії мистецтв. Захопився різьбою ще за шкільною партою. Сьогодні – це справа усього життя.

На виставці зібрано понад 130 виробів художньої різьби авторства майстра. Є скрині, шкатулки, тарілки в класичному гуцульському стилі, а є – з ілюстраціями до творів Шевченка. Також на виставці представлено авторські підставки для тарілок та для писанок. 

Особливої уваги заслуговують вирізьблені картини Хресної дороги. Сам автор каже, створював їх для душі. Наразі вже готові 11 картин-стацій. Розпочав майстер роботу в 2010 році, однак ідея цього проекту виникла раніше. На ювілейній виставці митцеві бажали натхнення, гострого різця та неушкоджених пальців.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: