fbpx

У Коломиї вперше відбувся фестиваль дитячої творчості "Коломийські мініатюри". ВІДЕО

Культура 10:36, 15.06, 2017

У Коломиї вперше відбувся фестиваль дитячої творчості. Його ініціатор – коломийський художник Олег Лобурак. Під час фестивалю дітки мали змогу виступати на імпровізованій сцені, демонструвати свої вироби декоративно-прикладного мистецтва та взяти участь у цікавих майстер-класах.

Ідея організувати дитячий фестиваль у коломийського митця Олега Лобурака визрівала вже давно. Художник у своїй творчості не раз створював персонажів, які б зацікавили малечу, йдеться в сюжеті каналу "НТК".

Один з найяскравіших персонажів – Кіт Ґудзик, якому навіть встановили пам'ятник у Коломиї. Саме цей герой є основним натхненником фестивалю, розповідає пан Олег.

Олег Лобурак продовжує: часом діти не мають місця, де б змогли продемонструвати свої таланти. Тому це свято – фактично імпровізована платформа для демонстрації талантів дітей.

В рамках першого фестивалю "Коломийські мініатюри" вихованці мистецьких гуртків презентували свої вироби. А ще кожен охочий міг взяти участь у майстер-класах з малювання, скульптури чи виготовлення іграшок. Близько 20 художників та майстрів хенд-мейду вчили діток створювати прикраси та предмети декору власноруч.

Під час заходу учасники фестивалю не лише брали участь у майстер-класах, а й демонстрували свої сценічні таланти – декламували вірші, презентували театральні постановки, співали і танцювали.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: