fbpx

У Коломиї замахнулися на рекорд – готують найбільший яблучний пиріг в Україні

Стиль життя 17:32, 11.08, 2016

Коломийський хлібокомбінат зголосився спекти яблучний пиріг-велетень довжиною 15,5 метрів і завширшки 370 см. Такий смаколик, кажуть пекарі, нагодує півтори тисячі коломиян і гостей святкування ювілею міста.

19 серпня Коломия святкує День міста  відзначає 775-річчя. Організатори урочистостей вирішили, що у фестивальні дні ювілею Коломиї має бути не тільки святково, але й смачно. 

Відповідальний за встановлення рекорду – генеральний директор Коломийського хлібокомбінату, депутат міськради Іван Гуменюк. Він розповів, що яблучний пиріг-рекордсмен буде випікатися на хлібокомбінаті за традиційною рецептурою для домашньої здоби.

"Сам пиріг буде складатися із 58 прямокутних шматків вагою 2,7 кг кожен. За підрахунками наших пекарів-технологів, загальна вага пирога буде становити 154-157 кг. Ми вже подали заявку на реєстрацію рекорду України. В такий спосіб хочемо привітати Коломию і коломиян із ювілеєм нашого славного міста",  розповів Іван Гуменюк.

Дегустація пирога призначена на 19 серпня о 16:45 на площі Шевченка в Коломиї. 

Коломийський яблучний пиріг має перевершити попередній пиріг-велетень, який пекла жителька закарпатського села Золотарево Хустського району Ольга Ковач. Довжина її випічки сягала 12,7 метрів, ширина  0,58 см, а вага  246,5 кг. Цей пиріг занесли у Книгу Рекордів Закарпаття у категорії "Кондитерські вироби, розміри" під час фестивалю "Золотарівське яблуко", який відбувався у 2011 році. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: