fbpx

У Косові Гройсман заявив, що шести ОТГ передають землю за межами населених пунктів

Суспільство 14:15, 22.03, 2018

Уряд передав сільськогосподарську землю поза межами населених пунктів ще 6 об'єднаним громадам Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман бере участь у нараді з питань розвитку гірських населених пунктів, яка проходить у місті Косів Івано-Франківської області. Учасники обговорюють нові можливості розвитку гірських територій. 

"Ми сьогодні підписуємо важливий документ щодо передачі земельних ділянок об'єднаним територіальним громадам, – зазначив прем'єр.  Децентралізацію почали ще в 2014 році, і зараз громади відчувають повноваження, але щоб вони були повноцінними, ми передаємо ці землі". 

Гройсман також заявив, що кожного місяця Уряд планує передавати землю 50-70 об'єднаним громадам і цей процес завершиться до кінця року. Зазначимо, сьогодні угоду підписали Заболотівська і Космацька ОТГ Івано-Франківської області.

"Це допоможе людям, які живуть в такій місцевості. Є багато проблем з дорогами  добиратися до шкіл, закладів медицини, відсутня інфраструктура. Саме тому я приїхав сюди, щоб побачити дороги. Наше завдання сьогодні – зрозуміти, як вирішити ці проблеми, а також сприяти туризму",  сказав прем'єр-міністр.

За його словами, на території гірських районів у громадах живе близько 670 тисяч людей. У деяких локаціях відсутній Інтернет. 

"Ця місцевість є українським скарбом! Ми хочемо зрозуміти, куди найперше треба інвестувати",  додав Володимир Гройсман.

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук відзначив, що наразі в області добре розвивається територія навколо ТК "Буковель". Такі проекти привертають увагу туристів та приносять гроші в бюджет. "Але такі проекти – це швидше не правило, а виключення",  додав посадовець.

Він наголосив, що на Прикарпатті багато проблем, особливо з дорогами, якими дітям важко до шкіл добиратися.

"Ми маємо ряд пропозицій щодо врегулювання якості навчальних закладів. Ми маємо програму "Шкільний автобус", але хочемо випускати автобуси, більш пристосовані для гірської місцевості",  сказав Гончарук.

Він також наголосив на відсутності гірського рятувального гелікоптера та кількості людей, що припадає на одного сімейного лікаря. Є ряд екологічних проблем, серед яких переробка сміття і відсутність каналізацій.

Сьогодні на нараді заслухають голів Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької і Закарпатської областей.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: