fbpx

У Косові суд позбавив прокуратуру грошей з районного бюджету

13:39, 12.08, 2014

Косівський районний суд скасував рішення районної ради "Про районну програму сприяння діяльності органів прокуратури Косівського району на 2013-2016 роки".

Рішення "Про районну програму сприяння діяльності органів прокуратури Косівського району на 2013-2016 роки" було прийняте 8 серпня минулого року. Питання голосували поіменно. "За" проголосувало 40 депутатів, проти – один, утримався – один. Для прийняття рішення не вистачило одного голосу.

"Розуміючи, що питання не набрало необхідної кількості голосів, голова районної ради А. Клуб, свідомо порушуючи регламент роботи районної ради, зарахував ще один голос депутата районної ради Дрогомирецького Я. М., з яким зв'язалися по мобільному телефону заступники голови районної ради Д. Бойчук та В. Жмендак, і який нібито також у телефонному режимі проголосував "за" щодо питання про районну програму сприяння діяльності органів прокуратури Косівського району на 2013-2016 роки", – йдеться в рішенні суду.

Представник відповідача, нинішній голова районної ради Михайло Шатрук на судове засідання не з'явився, однак звернувся до суду із заявою про визнання вимог адміністративного позову.

Суд задовольнив адміністративний позов та скасував рішення Косівської районної ради від 08.08.2013 року "Про районну програму сприяння діяльності органів прокуратури Косівського району на 2013-2016 роки".

Тим рішенням райрада затвердила фінансування програми у розмірі 120 тис. гривень. Її матеріально-технічне забезпечення передбачало виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво приміщення прокуратури; придбання та підтримання в належному стані комп’ютерної техніки; забезпечення робочих місць працівників необхідним інвентарем та іншими матеріалами; ремонт приміщень прокуратури Косівського району.

У переліку заходів програми зазначено, що 86 тис. гривень було передбачено на покращення діяльності прокуратури, 10 тис. гривень – на недопущення витоку інформації з обмеженим доступом, 4 тис. гривень – систематичні перевірки фінансово-господарської діяльності підприємств, проведення рейдів з легалізації найманої робочої сили тощо, 6 тис. гривень – на профілактичну та роз’яснювальну роботу, спрямовану на дотримання державними службовцями чи посадовими особами Конституції України, Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції", 6 тис. гривень – на проведення працівниками прокуратури систематичних прийомів громадян, по 4 тис. гривень – на боротьбу з незаконним обігом наркотиків та моніторинг стану боротьби зі злочинністю у сфері економіки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: