fbpx

У кожному населеному пункті Прикарпаття створять базу даних важкодоступних місць для людей з інвалідністю

Суспільство 16:01, 26.04, 2018

На Івано-Франківщині перевірять житлові будинки та об’єкти громадського призначення на доступність людей з інвалідністю та маломобільних груп.

Сьогодні в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулося засідання обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

"Наш обов’язок – зробити усе можливе для того, щоб особи з інвалідністю почували себе захищено та їм було зручно. Здійснено чимало заходів, але нам ще є над чим працювати. Відбулися зустрічі з головами райдержадміністрацій, представниками громадських організацій щодо моніторингу об’єктів інфраструктури з питань наявності якісного доступу до них. Формується відповідна база даних. Необхідно налагодити роботу комітетів доступності в районах та містах обласного значення", – наголосив заступник голови Івано-Франківської ОДА Ярослав Паранюк.

Посадовець зауважив, що для запровадження конструктивного діалогу громадськості та влади для вирішення цих проблемних питань представники районних державних адміністрацій, які відповідають за цю ділянку роботи, будуть присутні на наступному засіданні комітету.

Під час зустрічі було розглянуто та сформовано план роботи обласного комітету доступності на рік. Також обговорено необхідність створення бази даних щодо доступності об’єктів житлового та громадського призначення у кожному населеному пункті, яка має містити інформацію про адресу об’єкта, його призначення та необхідні заходи для вдосконалення доступу до них осіб з інвалідністю.

Також на нараді йшлося про законодавчі зміни в частині забезпечення таких людей технічними засобами реабілітації, вдосконалення доступності до транспортної, соціальної та житлової інфраструктури.

За результатами засідання комітету доступності структурним підрозділам обласної державної адміністрації дано низку доручень. Також запропоновано впродовж року здійснювати огляд відповідних підвідомчих об'єктів щодо їх доступності для маломобільних груп населення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: