fbpx

У Києві кілька сотень людей прийшли під Лавру в пошуках хресної ходи сепаратистів "за Русь"

Суспільство 14:10, 22.06, 2014

Раніше було анонсовано, що цієї неділі відбудеться хресна хода за мир, у тому числі "за руський"

 

Близько двох сотень людей зібрались у Києві біля станції метро "Арсенальна", щоб перехопити учасників раніше оголошеної хресної ходи "проти війни і євроінтеграції", – інформує LB.ua.

"Губарєв обіцяв, що 22 червня в Києві почнеться збройне повстання, і ось "ватніки" організовують марш. Ми, патріоти, прийшли, щоб не дати їм його провести", – розповідає один з активістів.

Хресна хода мала стартувати о 12 год. від Свято-Успенського собору Києво-Печерської Лаври. Організатори її напередодні заявили, що виступатимуть проти чужої західної цивілізації, що Україна – частина православної цивілізації і "Русского мира". Окрім цього, хода мала бути приурочена 73-й річниці початку Великої Вітчизняної війни.

Коли проукраїнські активісти наблизились до Лаври, бійці внутрішніх військ перекрили їм дорогу. Керівництво міліції заявило, що ходи за "русский мир" не буде, бо її учасників не випустять із Лаври. 

Після того, як хода не відбулась, активісти повернулись до станції метро "Арсенальна", по дорозі розгромивши відділення "Сбербанку Росії".

Фото Олександра Рудоманова

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: