fbpx

У Києві заборонили виступи пересувних цирків-шапіто з тваринами

Суспільство 17:41, 09.11, 2017

Депутати Київради підтримали проект рішення про заборону в столиці гастролей пересувних цирків-шапіто, які використовують у своїх номерах тварин.

Зазначається, що за проект рішення проголосували 66 депутатів, інформує ТСН.

Депутат столичної "Самопомочі" Олеся Пинзеник, яка є співавтором документа, відзначила, що пересувні цирки-шапіто все частіше піддаються критиці захисників тварин. Зокрема, спеціалісти розкривають факти, коли звірят дресирують з використанням жорстоких методів (їх б’ють, морять голодом тощо).

"Для того, щоб навчити ведмедя танцювати, його ставлять на розпечену металеву поверхню. Щоб не спалити собі лапи, тварині доводиться переступати з ноги на ногу, рефлекс закріплюється не єдиним таким уроком", – розповіла депутат.

Окрім цього, за її словами, у пересувних цирках-шапіто диких тварин утримують в замалих металевих клітках в причіпах, без створення умов, що відповідають їх біологічним, видовим та індивідуальним особливостям, чим порушують наказ Міністерства охорони навколишнього природнього середовища України "Про затвердження Порядку утримання та розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах".

Нагадаємо, 15 жовтня в Івано-Франківську відбувся марш за права тварин. Сотня франківців пройшлись "стометрівкою", вигукуючи гасла "Франківськ за права тварин" та "Цирк без тварин".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: