fbpx

У лісі курортної Поляниці виявили ями з фекаліями

Суспільство 16:24, 13.05, 2016

Незаконні захоронення органічних відходів екологічні інспектори задокументували на території Поляницького лісництва.

Кілька давніх і одне свіже "захоронення" відходів були зроблені поруч на території близько 5 га в лісовому масиві села Поляниця Яремчанської міськради, що на Івано-Франківщині. Про цей випадок, який мав місце щойно наприкінці квітня, сьогодні під час свого звіту розповів голова обласної екологічної інспекції Ігор Стефурак. 

Екологічні інспектори виїжджали на місце у Поляницьке лісництво за заявою місцевого мешканця, який повідомив, що знайшов у лісі яму з органікою. Та була ледь присипана землею.

В лісі на околиці курортної Поляниці поруч з цією ямою інспектори знайшли ще три захоронення фекалій. Факт задокументували. 

"На сьогоднішній день ми з'ясовуємо, хто ховав відходи на території Поляницького лісництва. Викликали лісничого для пояснень. Він ще не прибув, тож тримаємо ситуацію на контролі", – уточнив Стефурак.

Сховище фекалій улаштували на горі біля дороги з Поляниці на Яблуницю, недалеко від майданчика для стоянки авто. "Дорога на карті позначена як лісова, для лісовозів. Але дай бог, щоби на околицях Франківська були такі лісові дороги",  додав начальник екоінспекції. 

Після того, як у лісничого відберуть письмові пояснення, інспектори звернуться до правоохоронних органів щодо розслідування справи. Така звичайна схема роботи екоінспекції.

Лісничому загрожує штраф, а Поляницькому лісництву ДП "Ворохтянське лісове господарство"  відшкодуваня збитків за забруднення довкілля, якщо не буде визначено відповідальних за це осіб чи підприємство. 

Раніше екоінспекція провела перевірку Поляницького лісництва у відповідь на скаргу фізичної особи про незаконне вирубування лісу. І цей факт підтвердився. 

Відповідно лісництву нарахували відшкодування збитків довкіллю на 2 млн 600 тис. гривень. Матеріали перевірки скерували до управління СБУ в Івано-Франківській області для проведення слідчих дій та встановлення винних осіб. 

Загалом, за рік за фактами незаконної рубки на території області еконіспекція нарахувала більше 7 млн грн до відшкодування. У суди заявлено позови на 3,3 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: