fbpx

У Лондоні влаштували благодійний пікнік на допомогу онкохворій Ангелінці з Надвірної

Суспільство 17:53, 07.06, 2017

Українська громада у столиці Великобританії об'єдналася у благій справі – підтримці і допомозі онкохворим дітям.

Група дівчат-волонтерів в українській діаспорі в Лондоні розпочала літо проведенням Благодійного українського пікніка – він відбувся на Святу Трійцю в українському ресторані "Галіція". 

Благодійну акцію влаштували задля онкохворих діток – 6-річної Уштван Марії зі Львівської області, що хвора на гостру лімфобластну лейкемію, та 10-місячної Совєтової Ангеліни з міста Надвірна Івано-Франківської області з діагонозом ретинобластома: злоякісна пухлина лівого ока.

Уштван Марія проходить лікування у Львівській онкогематологічній лікарні, стан дівчини то поліпшується, то погіршується. На цей час родина збирає кошти на лікування в Чехії.

Маленька Ангеліна на початку квітня цього року пройшла перевірку ока в клініці Філатова в Одесі, де лікарі і поставили діагноз "юкстапапілярна ретинобластома (злоякісна пухлина лівого ока)". Пройшовши "хімію" в Івано-Франківській онкогематологічній лікарні, дівчинка знову повернулась на обстеження – лікарі відмітили зменшення пухлини. Але подальше лікування дитина має пройти в німецькій клініці, де більш точна апаратура для дослідження і лікування ока.

Дівчата та хлопці, волонтери у Лондоні, збираючи кошти, проводячи благодійні заходи, розповсюджуючи літературу українських авторів, збирають гроші на підтримку хворих діток і намагаються цим передати, що вони не самотні у боротьбі з цією хворобою.

Цього року праця волонтерів почалась ще за тиждень до проведення Благодійного пікніка розповсюдженням кульок з українською символікою на Марші Вишиванок в неділю, 28 травня. Натовп майорів жовто-блакитними кольорами, де кожна кулька символізувала благодійну пожертву онкохворим діткам.

Кульмінацією благодійної акції був український пікнік в ресторані "Галіція", на якому люди мали можливість скуштувати шашлики, зелений борщ, домашню випічку. Все це було приправлене чудовою живою музикою, хорошою сонячною погодою і веселим настроєм.

Український пікнік відвідало багато діток, вони займались малюванням з художницею Олександрою Гетско, мали забави з казковим Вовком (Анатолій Кардаш). Протягом заходу гості могли придбати вироби ручної роботи зі шкіри, футболки з українською символікою, бісерні намиста, книги українських авторів, за що організатори дякують Мілі Іванцовій, головному редактору видавничої групи КМ-Букс.

Під час українського пікніка була організована міні-виставка художніх робіт Анатолія Юращука, який вже неодноразово благодійно підтримує і онкохворих дітей в Україні, і воїнів АТО, за що йому велика подяка. Завдяки пожертвам благодійників було зібрано 3.530+20$.

Організатори Благодійного українського пікніка висловлюють щиру подяку власнику ресторану "Галіція" за надане приміщення, магазину "Торговий Дім USSR" за 40% знижку на продукти. Сердечна подяка всій дружній, веселій команді, в першу чергу шеф-повагу Оксані Григор'євій за організацію роботи кухні і приготування смачних страв, всім волонтерам: Лесі Вевьорці, Уляні Мусикевич, Галині Петровій, Оксані Юращук, Ірині Білоус, Ірині Бріціка, Христині Кісельовій, Мар'яні Грицюк, Надії Фединяк, Людмилі Атаманчук, Ользі Онуфрак, Наталі, Юлі, Вікторії Ковалишин, Наталі, Мар'яні Жидун, Світлані Кожукало, Світлані Павлівець, Христині Владиці, Тарасові Коцюбану, Богданові, Віталіку, які працювали злагоджено, за ідеї і організацію та за створення хорошого настрою.

Заходи розробляла Лесі Вевьорка. Спільнота "Типовий Лондон" була організаційним та інформаційним партнером "Благодійного пікніка".

На завершення заходу смачний коровай був розділений між усіма гостями-благодійниками як жест вдячності за добрі і щирі серця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: