fbpx

У Львові можна оплачувати проїзд у всіх трамваях і тролейбусах через "Приват24"

Суспільство 10:40, 19.02, 2017

Львівська міська рада і "ПриватБанк" оголосили про старт проекту безготівкового розрахунку за проїзд у трамваях і тролейбусах міста за допомогою смартфона. Правда, платити смартфоном зможуть поки що тільки користувачі "Приват24". Зараз банк веде переговори щодо запуску такої можливості й в Івано-Франківську,

Проект пройшов тестовий період: два тижні пасажири намагалися оплачувати проїзд безконтактно, за допомогою смартфона на маршрутах трамваїв № 8, № 3, № 5 і № 2, а також в тролейбусі №13. 16 лютого цю можливість розширили на всі маршрути трамваїв і тролейбусів міста, інформує АІН.

Щоб заплатити за проїзд, потрібно смартфоном сканувати QR-код на стікерах в трамваї. Порядок дій при цьому такий:

  • Потрібно зісканувати QR-код на відстані 40-50 см (на смартфоні має бути додаток "Приват24", і він повинен бути підключений до інтернету).
  • Потім потрібно вибрати карту для оплати проїзду і натиснути "Сплатити".
  • Після оплати пасажир отримує в "Приват24" квиток, компостує його (натискаючи на кнопку "Компостувати") і показує контролеру.

Виглядає віртуальний квиток так:

1

У банку відзначають, що подібну технологію можна запустити в будь-якому українському місті за кілька днів, оскільки вона не вимагає установки в трамваях і тролейбусах додаткового обладнання (наприклад, валідаторів, які зчитують дані). Досить розмістити в салонах транспорту та на зупинках стікери з QR-кодом. Зараз банк веде переговори щодо запуску такої можливості в Івано-Франківську, Херсоні, Дніпрі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: