fbpx

У Львові шанувальники забронювали 8 робіт франківського художника ще до відкриття виставки. ВІДЕО

Культура 09:47, 29.10, 2017

Івано-франківський художник Ігор Роп'яник привіз до Львова живописну виставку з назвою "Я малюю цей світ".

Кредо художника: "Нічого неможливого немає". Він понад 20 років працював у пресі. Та вже майже 40 літ, як його мова – малярство. Фарбами митець оспівує міські та сільські пейзажі, рідні Карпати, творить натюрморти, інформує Zaxid.net.

"Маю роботу з Космача, присілок Завоєли. Зі старими хатами – колоритний куток. Малював його восени. А одночасно малював зимову роботу – пейзаж з того ж села, з присілка. В той же ж період. Така-от творча уява в мене. Захотілося восени намалювати зиму", – розповів про роботи з виставки художник з Івано-Франківська Ігор Роп'яник.

За манеру письма мистецтвознавці споріднюють Ігоря Роп'яника з українськими пейзажистами кінця ХІХ – початку ХХ ст. Він дуже працьовитий. Цих півсотні робіт, що на виставці, створив здебільшого за останніх три місяці. А загалом у його доробку близько 5 тисяч полотен.

"Прийшов поважний чоловік зі Львова і взяв мою роботу – її багато знають – це пейзаж Львова з вікна горища, і на передньому плані сидять два голуби. Він її взяв, а я попрощався з роботою байдуже. А потім шкодував, нащо її продав. Хоча, зрештою, зараз собі думаю, а для чого полотна мають всі мені в хаті бути. Нехай тішать око іншим людям", – поділився емоціями художник.

У митця – 16 персональних виставок. Кілька у Львові, Івано-Франківську, Сполучених Штатах, а також дві нещодавніх у Лондоні. А його роботи – в приватних колекціях кількох десятків країн світу. Зі Львова він починав. Ще як був студентом. Тоді вивчав журналістику у Франковому університеті та паралельно хапав знання у Московському університеті мистецтв.

"Я пішов у наукову бібліотеку університетську, набрав літератури з техніки живопису. З книжок і навчився. Я ще мешкав в гуртожитку, ще не був одружений. Хлопці вечорами десь ідуть: хто в бібліотеку, хто на дискотеку, а я собі купив фарби, пензлі, картонки. І так починав", – додав митець.

Брав приватні уроки у Володимира Патика та Зеновія Кецала.

Помилуватися світом пана Ігоря можна у "Галереї Мадам Пальмгрен" до 14 листопада. Ще до відкриття виставки шанувальники вже забронювали собі вісім робіт митця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: